The Glenlivet raziskuje nova obzorja s konjak sodi

25.5.2018

The Glenlivet raziskuje nova obzorja s konjak sodi

The Glenlivet je predstavil novo sodobno serijo Captain’s Reserve, enosladnika, ki zaključi staranje v sodih visoko kakovostnega konjaka in tako presega meje sodobnega škotskega viskija z unikatno kombinacijo uporabljenih sodov.

Pivci enosladnika so pregovorno avanturistični, uživajo v iskanju novih okusovin zaključkov. Poleg tega raziskave trga kažejo pomemben porast priljubljenosti konjaka. Captain’s Reserve zato sledi trendom v iskanju intenzivnega in bogatega okusa z značilnimi notami citrusov in kremaste gladkosti Glenliveta.

Captain’s Reserve tako ponuja razširitev nabora enosladnih škotskih viskijev, ene najhitreje rastočih kategorij žganih pijač v svetu. Ta nov član družine Glenlivet pa je tudi poklon Williamu Smithu Grantu, pravnuku Georgea Smitha, ustanovitelja podjetja The Glenlivet. Grant ali »the Captain« se je boril že v II svetovni vojni v Franciji, kasneje pa se je "bojeval" še za Glenlivet v nemirnih in težkih časih prohibicije in bil zaslužen tudi za kasnejši razcvet povpraševanja po škotskem viskiju v Veliki Britaniji in ZDA.

The Glenlivet Captain Reserve:
NOS: Nabit s sladkimi in sadnimi aromami. Bogat z medom in marelično marmelado, z notami cimeta in sladkega korena
OKUS: Sočni okusi mandarin v sirupu, zrelih hrušk in rozin s čokolado.
ZAKLJUČEK: Neverjetno gladek in slasten.

Zadnje dodano

18.1.2021

Monkey 47 ponovno »top trending gin«

Preberi več

12.1.2021

Avión – favorit med tekilami

Preberi več

6.1.2021

CEDER'S PINK ROSE – vaš vsakdanji pobeg

Preberi več