The Glenlivet raziskuje nova obzorja s konjak sodi

25.5.2018

The Glenlivet raziskuje nova obzorja s konjak sodi

The Glenlivet je predstavil novo sodobno serijo Captain’s Reserve, enosladnika, ki zaključi staranje v sodih visoko kakovostnega konjaka in tako presega meje sodobnega škotskega viskija z unikatno kombinacijo uporabljenih sodov.

Pivci enosladnika so pregovorno avanturistični, uživajo v iskanju novih okusovin zaključkov. Poleg tega raziskave trga kažejo pomemben porast priljubljenosti konjaka. Captain’s Reserve zato sledi trendom v iskanju intenzivnega in bogatega okusa z značilnimi notami citrusov in kremaste gladkosti Glenliveta.

Captain’s Reserve tako ponuja razširitev nabora enosladnih škotskih viskijev, ene najhitreje rastočih kategorij žganih pijač v svetu. Ta nov član družine Glenlivet pa je tudi poklon Williamu Smithu Grantu, pravnuku Georgea Smitha, ustanovitelja podjetja The Glenlivet. Grant ali »the Captain« se je boril že v II svetovni vojni v Franciji, kasneje pa se je "bojeval" še za Glenlivet v nemirnih in težkih časih prohibicije in bil zaslužen tudi za kasnejši razcvet povpraševanja po škotskem viskiju v Veliki Britaniji in ZDA.

The Glenlivet Captain Reserve:
NOS: Nabit s sladkimi in sadnimi aromami. Bogat z medom in marelično marmelado, z notami cimeta in sladkega korena
OKUS: Sočni okusi mandarin v sirupu, zrelih hrušk in rozin s čokolado.
ZAKLJUČEK: Neverjetno gladek in slasten.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več