Ultimativen darilni vodnik po viskiju

21.11.2019

Ultimativen darilni vodnik po viskiju

Lepo zavit viski je popolno darilo tega božiča. Preberite naš vodnik in si oglejte, kaj lahko podarite v prazničnem času.

Viski ni samo pijača. Vse od prefinjenosti destilacije do umetnosti mešanja se spremeni v popoln požirek. Postanek za uživanje ob viskiju je ena lepših stvari v življenju, zato je pomembno, da poiščete pravo mešanico zase ali za svojega obdarovanca.

Ne glede na to, ali gre za novinca v svetu viskija ali poznavalca, Chivas Regal ima pravo izbiro za vsakogar. Berite dalje, če želite izvedeti, kako izbrati popolno darilo.

Viski za začetnikePoskrbite, da bo vaš prijatelj začel svojo pot v svet viskija na pravi način. Gladek viski je ključen za tiste, ki šele začnjajo z odkrivanjem te pijače. Ravno zaradi želje po gladkem zaključku sta John in James Chivas v 19. stoletju začela mešati viskije - in to je lastnost, ki jo pri Chivas Regalu cenimo še danes. Chivas 12 je znan po svoji gladkosti in kot tak idealno darilo za začetnika.

Chivas Mizunara, dokončan v japonskih sodih Mizunara, pa je še ena idealna mešanica za darilo. Ponaša se s sadnimi in začinjenimi notami, ki pa so nežne in ne prevladajo nad celotnim okusom.

Za tiste, ki se morajo viskiju šele privaditi, je ingverjevo pivo idealen družabnik, saj zmehča viskijeve okuse in je hkrati izjemno osvežujoč. Naši viskiji se idealno znajdejo tudi v različnih koktajl mešanicah in Whiskey Sour je odlična izbira tako za začetnike kot poznavalce – kisle limonine note uravnotežijo okus viskija, beljak pa doda nežno kremasto strukturo. Preizkusite recept s Chivas 12 ali Chivas Mizunara in preverite, katera verzija vam je ljubša.

Viski za izkušeneSe sprašujete, kaj podariti rednemu pivcu viskija? Izkušen okus zahteva ustrezno izbiro. Ljubitelji škotskega viskija bodo cenili bogate, kompleksne ali dimljene mešane viskije, saj je njihov okus vajen široke palete arom.

Chivas 18 se lahko pohvali s kar 85 notami okusov – preverite, koliko jih vaš obdarovanec prepozna, ko preizkusi to nagrajeno pijačo.

Če želite zares navdušiti, pa podarite Chivas Ultis. Narejen iz petih dragocenih enosladnikov iz najbolj cenjenih Speyside Destilarn zagotavlja nepozaben okus. Bogate sadne note se lepo ujemajo z medenimi, kar ustvarja nepozabno viski doživetje.

Priporočamo, da oba viskija uživate sama, brez ledu, da se lepo izrazijo vse njune kompleksne arome. Če pa si želite viskija na drugačen način, priporočamo kratko in močno pijačo. Old Fashioned je postal legendaren koktajl z dobrim razlogom. Pomarančna lupinica in brizg Angostura grenčice je vse, kar potrebujete za to koktajl klasiko.

Viski za vas?Chivas Regal ponuja nekaj za vsakogar. V osvežujoči kombinaciji s sodo, v elegantnem koktajlu ali brez vsega, naslednji predlogi bodo zagotovo narisali nasmeh na vaš obraz.
  • Chivas 12: Chivas 12 je postala klasika z razlogomChivas Mizunara: Aromatičen viski, staran v japonskih Mizunara hrastovih sodih – odlična izbira za vse, ki uživajo v mešanicah zahoda in vzhoda
  • Chivas Extra: staran v Oloroso šeri sodih. Za vse, ki obožujejo bogate okuse.
  • Chivas XV: staran 15 let v odličnih sodih – primeren za posebne priložnosti.
  • Chivas 18: pri tem viskiju se vse vrti okoli okusa – oziroma vseh 85 arom.
  • Chivas Ultis – za tiste, ki v življenju iščejo izjemne stvari.


Še vedno ne morete izbrati darila? Blend Your Own Whisky set omogoča srečnim obdarovancem, da se sami preizkusijo v umetnosti mešanja viskija, hkrati pa uživajo v miniaturki klasičnega Chivas Regal 12. V set so vključeni cvetni, sadni, citrusni, kremni in dimljeni okusi, tako da lahko ustvarite svojo prepoznavno viski mešanico.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več