18.5.2015

UMETNOST V STEKLENICI: ABSOLUT ANDY WARHOL EDITION

Absolut ponosno predstavlja svojo ikonično steklenico v najbolj posebni obliki do sedaj. Andy Warhol Edition steklenica prenaša originalni stil Andya Warhola na Absolut steklenico. Zdaj ima lahko prav vsak doma na polici svojega Warhola.


Leta 1986 je bil Andy Warhol prvi umetnik, ki je ustvaril izvirno umetniško delo za Absolut steklenico. Andy Warhol je povedal: "Ljubim steklenico in želim ustvariti nekaj ..."

Od takrat je Absolut sodeloval z mnogimi vrhunskimi umetniki in oblikovalci, vključno s Keithom Haringom, Damienom Hirstom in v zadnjem času s Spikom Jonzom, s Swedish House Mafia in Lady Gaga.

Izdaja Absolut steklenice v Warhol podobi je črna z modrimi, roza in rumenimi detajli - posnemajoč Warholov prvotni koncept. Steklenica je bila razvita v sodelovanju z The Andy Warhol Foundation za likovno umetnost. Omejena izdaja ima približno štiri milijone steklenic, ki bodo razdeljeni po vsem svetu.

Del izkupička bo velikodušno prispevan organizaciji The Andy Warhol Foundation, ki namenja nepovratna sredstva za podporo sodobni umetnosti.

"LJUBIM TO STEKLENICO, ŽELIM USTVARITI NEKAJ...” ANDY WARHOL

Fundacija je neprofitna in dobrodelna organizacija, priznana kot vodilna v financiranju sodobne umetnosti.

Za več informacij obiščite warholfoundation.org


Zadnje dodano

7.8.2020

CHIVAS REGAL – sinonim za najboljši viski

Preberi več

27.7.2020

Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

Preberi več

24.7.2020

Plymouth gin – stalnica koktajl receptov

Preberi več