Zgodovina roza džina

3.6.2021

Zgodovina roza džina

Zadnje čase je roza džin na pohodu. Pa veste, od kod izvira?

Na začetku 19. stoletja je nemški zdravnik dr. Siegert med potovanjem po južni Ameriki iskal zdravilo za črevesne tegobe, povezane s tropskimi razmerami. Na podlagi izsledkov so nastali recepti za Angostura grenčice, ki so jih kot zdravilo za morsko bolezen uporabljali predvsem mornarji.

Ker pa je bilo to zdravilo izredno grenko, so mu dodali džin. Tako je nastala bolj okusna pijača lepe rožnate barve.

Konec 19. stoletja je bila mešanica grenčice in džina velika uspešnica po svetu, predvsem v Veliki Britaniji. Uveljavila se je pod imenom »Pink Gin« koktajl. Ljubitelji te pijače so kombinaciji dodajali še različno dekoracijo in tonik za še boljši končni okus.

V sedanjosti rožnati džin nastaja z enakimi procesi destilacije, kot običajni džin, po destilaciji pa običajno dodajajo dodatke rdečega ali rožnatega sadja oziroma grenčic, kot v originalnem receptu. Na tem mestu se pogosto dodajo še barvila in sladila za poudarek sadnih not.

Obstaja seveda cela vrsta roza džinov, ampak Beefeater Pink Strawberry Gin zares izstopa s svojim naravnim okusom jagod. Jagode se izredno lepo dopolnjujejo z notami brina in citrusov in zagotavljajo sodobno pijačo, v kateri boste zagotovo uživali.

Zadnje dodano

24.11.2021

Chivas koktajl izbor za najdaljšo noč v letu

Preberi več

23.11.2021

Beefeater Gin praznični koktajli

Preberi več

10.11.2021

KiNoBi je prejel nagrado za najboljšega mednarodnega proizvajalca gina leta 2021

Preberi več