21.12.2017

Zimsko-božični Jameson koktajli

Ko je seznam koktajlov ki bodo navdušili vaše bljižnje vse, kar si letos želite za božič.

Kaj je boljšega kot ustvarjanje oziroma miksanje prazničnih koktajlov v zimski pravljični idili? Ko je seznam koktajlov ki bodo navdušili vaše bljižnje vse, kar si letos želite za božič.

Za vas objavljamo nekaj priljubljenih prazničnih receptur, s katerimi si lahko dobro pogrejemo roke, presenetimo nenapovedane obiske hkrati pa preizkusimo malce drugačne različice "kuhanega vina”.

Za vse tiste, ki obožujete malce bolj kremaste koktajle pa je tu "Molly Bán” z muškatnim oreščkom! Kako se vam zdi? Ampak to še ni vse. Med recepti boste našli tudi prav poseben koktajl v kombinaciji z kavo "Jameson Irish Coffee”, katerega boste v teh mrzlih dneh prav gotovo vzeli za svojega.

Ne verjamete. Preverite spodnje recepture. :)


Four John Ginger

Ta preprosta, vendar okusna in topla pijača je poimenovana po Jamesonovem destilaterju John Jamesonu. Moramo priznati, da je John opravil odlično delo, zato si zasluži velik poklon. Ta popolna zimska pijača je sodobno začinjena v kombinaciji z vročim viskijem, ki je kot nalašč za mrzle zimske dni. Vse, kar potrebujete za nepozaben koktajl ki se odlično poda zraven večerje, je ingver, limone, sladkor in Jameson irski viski.

SESTAVINE:
50 ml Jameson irskega viskija
100 g svežega ingverja
100 g sladkorja
100 ml vroče vode
5 ml limoninega soka
rezina limone

Postopek:
Zmešajte 100g ingverja, 100g sladkorja in 100ml vroče vode skupaj v eno skledo. V drugo posodo dodajte 50ml Jamesona in 5ml limoninega soka. Dolijte vročo vodo. Vse skupaj prelijete v kozarec ter okrasite z rezino limone.Molly Bán

Molly Bán je stara keltska žalostinka, ki se je pela v času žalosti in žalovanja. Kot pa že vemo, ima vsaka zgodba dve plati, zato je v enaindvajsetem stoletju Molly Bán, odlična pijača, kremasta, razkošna in nadvse okusna.

SESTAVINE:

45ml viskija "Jameson Caskmates Stout Edition”
5ml likerja "butterscotch”
25ml smetane
25ml mleka
15ml "Stout” sirupa
1 jajce
sveže nariban muškatni orešček

Postopek:
V mikser napolnjen z ledom dodamo 45ml viskija Jameson Caskmates Stout Edition, 5ml likerja "butterscotch”, 25ml smetane, 25ml mleka, 15ml "Stout” sirupu in eno jajce in dobro pretresimo. Na koncu pa ga poprašimo še z naribanim muškatnim oreščkom.


Midleton Mule

Če ste ljubitelj zimskih koktajlov, hkrati pa imate radi Moscow Mule, potem ne smete zamuditi koktajla Midleton Mule – klasika, vendar namesto vodke uporabimo sedaj že dobro znanega Jamesona. Koktajl, ustvarjen na Manhattnu in ne v Moskvi, znan po temu da se ga postreže v bakrenem vrču v kombinaciji z ingverjem, ki daje koktajlu preprosto neverjeten okus.

SESTAVINE:
50ml viskija Jameson
10ml limetinega soka
10ml ingverjevega sirupa
100 ml ingverjevega piva
rezina limete

Postopek:
Napolnimo shaker z ledom. Dodamo 50ml Jameson irskega viskija. Dolijemo 10ml limetinega soka, 10ml ingverjega sirupa. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo v bakreni vrč. Dodamo led in prelijemo s 100ml ingverjevega piva. Na koncu koktajl okrasimo z rezino limete.


Irish Coffee

Ko gre za kavne napitke, ni tu nič bolj bistveno irskega kot le-tem dodati nekaj kapljic Jameson irskega viskija, da bodo hladni zimski večeri prijetnejši in toplejši. Ne glede na to kakšen je vaš okus, se ob prazničnih priložnostih ta poseben koktajl več kot odlično poda k praznični večerji, z njim pa nikakor ne morete zgrešiti niti ob večernih druženjih s prijatelji.

SESTAVINE:
10ml sladkornega sirupa
35ml Jameson irskega viskija
30ml rahlo stepene smetanje
90ml kave
vanilija ali cimet
sveže nariban muškatni orešček.

Postopek:
V topel kozarec vmešamo sladkorni sirup in 35ml Jamesona. Nato počasi vmešamo 30ml ohlajene stepene smetane, dokler se ta ne stopi. Skuhamo in v kozarec prelijemo 45ml tople kave. Stepeno smetano vlijemo v kavo čez hrbet žlice, tako da Smetana ostane na vrhu. Okrasimo z vanilijo ali palčko cimeta in prahu iz sveže naribanega muškatnega oreščka.Božični koktajli so odlični in dobro je, da smo pripravljeni na vse, v primeru, da nas prijatelji ali družina presenetijo in nam namenijo nepričakovan obisk. Prepričani smo, da boste med zgornjimi recepti našli primernega zase ter si z kreacijami popestrili prihajajoče praznike.

Zadnje dodano

19.10.2021

NAGRADE! Havana Club dobil 12 medalj na jesenski degustaciji "The Spirits Business in The Drinks Business"

Preberi več

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več