Globalna strategija

Globalna strategija

Vodilo pri nenehnem iskanju izboljšav družbeno odgovornega delovanja Skupine je iskanje ustreznega ravnotežja med finančno učinkovitostjo, spoštovanjem deležnikov, varovanjem okolja, varstvom potrošnikov in spoštovanjem kulturnih razlik.

Good Times from a Good Place

Smo ustvarjalci družabnosti (Créateurs de Convivialité). Zvesti svojemu ustanovnemu duhu povezujemo ljudi, jih vabimo, da delijo pristne izkušnje in vsak dan sklepajo nova prijateljstva ob spremljavi našega vrhunskega portfelja vrhunskih vin in žganih pijač.

Smo strastni gostitelji – družina izjemnih ljudi, ki se zavzemajo za boj proti zlorabi alkohola in ustvarjanje boljšega načina skupnega življenja in dela, da ustvarimo dobre čase za današnje in prihodnje generacije.

Smo spoštljivi gostje, ki skrbimo in si prizadevamo zaščititi in negovati terroirje in okolja, v katerih živimo. Sodelujemo z lokalnimi kmeti in spoštujemo lokalne skupnosti za korist našemu planetu, našim potrošnikom in našemu podjetju.
Prinašamo dobre čase z dobrega kraja, da ustvarimo bolj družaben svet, svet brez pretiravanja.


Naš načrt do 2030

Naš načrt za trajnostnost in odgovornost neposredno podpira cilje trajnostnega razvoja Združenih narodov (SDG) in je usklajen z njihovim načrtom za leto 2030. Naše podjetje je bilo priznano kot udeleženec projekta Združenih narodov Global Compact LEAD za naše delo naproti ciljem trajnostnega razvoja – edino podjetje za vino in žgane pijače, ki je prejelo to priznanje.

Štirje stebri našega načrta – negovanje terroirja, spoštovanje ljudi, krožna pridelava in odgovorno gostovanje – obravnavajo vse vidike našega poslovanja, od zrna do kozarca. Vsak od naših stebrov določa ambiciozne cilje za spodbujanje inovacij, diferenciacije blagovne znamke in privabljanja zaposlenih. Strategija se izvaja v celotnem poslovanju, vključno z merjenjem napredka in poročanjem v primerjavi s temi cilji.Negovanja terroirja

Naši izdelki pridobijo svoj značaj iz dežele, kjer so bili pridelani.

Negujemo vsak terroir in njegovo biotsko raznovrstnost ter se odzivamo na izzive podnebnih sprememb, da zagotovimo kakovostne sestavine zdaj in za prihodnje generacije.

Več informacij ...


Krožna pridelava

Delimo si svet omejenih virov, ki so zelo obremenjeni.

Na vsakem koraku zmanjšujemo odpadke tako, da oblikujemo, proizvajamo in distribuiramo naše izdelke in izkušnje na načine, ki optimizirajo uporabo naravnih virov in jih pomagajo ohranjati.

Več informacij ...


Odgovorno gostovanje

Naši izdelki združujejo ljudi in imajo v družbi pomembno vlogo.

Borimo se proti zlorabi alkohola v družbi, tako da ukrepamo proti škodljivemu pitju alkohola in sodelujemo z našimi deležniki za doseganje resničnih sprememb.

Več informacij ...


Ocenjevanje in poročanje na okoljskem, socialnem in upravnem področju

Zavezani smo doseganju vodilnega položaja na področju trajnostnosti v industriji vin in žganih pijač. Zadali smo si visoke cilje uspešnosti in verjamemo, da je pomembno poročati o našem napredku. Našo trajnostno uspešnost ocenjujejo različne organizacije, vključno z bonitetnimi agencijami in drugimi zunanjimi organizacijami.

Več informacij ...

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več