Idejni natečaj

Pernod Ricard Slovenija v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v okviru globalne pobude Responsib’ALL Day razpisuje natečaj

Pernod Ricard Slovenija v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v okviru globalne pobude ResponsibALL Day razpisuje natečaj: "Vodni napajalniki za čebele".

Trajanje natečaja: 11. maj - 10. junij 2022

Pernod Ricard Slovenija pripravlja nagradni natečaj Vodni napajalniki za čebele, tematsko povezan z družbeno odgovorno držo podjetja v okviru globalne pobude Responsib’ALL Day. Voda je surovina, ki jo pri proizvodnji pijač porabijo največ, hkrati pa je voda ključna za preživetje planeta. Visoko v tej verigi so tudi čebele, ki so že stoletja koristile ljudem, rastlinam in okolju. Čebele in drugi opraševalci s prenašanjem cvetnega prahu omogočajo ne samo pridelavo obilice sadja, oreščkov in semen, temveč tudi večjo raznolikost in boljšo kakovost, prispevajo k varnosti preskrbe s hrano in prehrano. In tudi čebele za svoj razvoj potrebujejo vodo. Neoporečna voda je namreč eden ključnih dejavnikov za razvoj čebelje družine. Potrebujejo jo za mehčanje kristaliziranega medu in za pripravo hrane, v hudi poletni vročini pa z njo hladijo notranjost panjev. Eno prvih čebelarskih opravil je tako postavitev napajalnikov za vodo. Dobra čebelarska praksa je, da je napajalnik postavljen v zavetju, na sončni strani in od 8 do 10 metrov oddaljen od čebelnjaka. Ker so poslikane panjske končnice značilne za slovenski prostor in s tem čebelnjaki nekaj posebnega, bi k temu krasno sovpadali tudi umetniško obarvani vodni napajalniki za čebele.

To bo ključni izziv za udeležence natečaja, ki jih pozivamo k temu, da razvijejo funkcionalen vodni napajalnik za čebele, ki bo oblikovno zanimiv in umetniškega izgleda. Iščejo se izvirne, nevsakdanje ideje, ki bodo upoštevale merila za najprimernejše vodne napajalnike za čebele: napajalnik mora imeti stalen dotok sveže vode, zato so s higienskega stališča najprimernejši napajalniki na podtlak. Kako delujejo napajalniki na podtlak, si lahko udeleženci natečaja pogledajo v naslednjem videu:

V kolikor bodo udeleženci našli kakšno drugo rešitev, ki bo omogočala stalen dotok sveže vode čebelam, so dobrodošle tudi te ideje. Pomembno je tudi, da udeleženci natečaja sledijo trajnostnemu razvoju in za izdelavo vodnih napajalnikov za čebele uporabijo trajnostne materiale in barve. O zmagovalcih bo odločala tričlanska strokovna žirija v sestavi Urša Draginc, Prenod Ricard, Simon Golob, Čebelarska zveza Slovenije in doc. mag. Mateja Š. Dimic, MŠD LAB.

K sodelovanju vabimo kreativce, čebelarje, inovatorje in vse, ki bi jih to področje zanimalo. Vabljeni tudi študenti oblikovanja, arhitekture ali drugih podobnih smeri. Idejne rešitve za vodne napajalnike bomo zbirali do 10. junija 2022, nato pa bo med njimi žirija izbrala najboljšega. Razglasitev zmagovalca bo v prostorih Čebelarske zveze Slovenije

Brdo 8, 1225 Lukovica, na dan dogodka Responsib'All Day 2022, 16.6.2022. Ustvarjalec zmagovalnega predloga bo prejel finančno nagrado v višini 400 evrov.

PRAVILA NATEČAJA IN KAKO SODELOVATI:

 1. Poglejte video, kako v praksi delujejo vodni napajalniki za čebele spodaj ali na tej povezavi.
 2. Oblikujte funkcionalen vodni napajalnik za čebele, ki bo upošteval merila Čebelerske zveze Slovenija, hkrati pa bo izviren, oblikovno zanimiv in umetniškega izgleda.
 3. Pri izdelavi vodnega napajalnika za čebele sledite trajnostnemu razvoju in uporabljajte trajnostne materiale in barve.
 4. Idejni projekt lahko oddate v obliki idejnih skic z opisom materialov in delovanja na naslednji naslov: Pernod Ricard Slovenija d.o.o, Vurnikova ulica 2, 1000 Ljubljana.

Pravila in pogoji natečaja TRAJANJE NATEČAJA:

Natečaj Vodni napajalniki za čebele poteka med 11. majem in 10. junijem 2022.

NAGRADE NATEČAJA:

Strokovna žirija bo med avtorskimi vodnimi napajalniki za čebele, prispelimi na natečaj, izbrala najboljšega. Ustvarjalec najboljšega dela po izboru žirije bo prejel finančno nagrado v višini 400 evrov.

POGOJI ZA SODELOVANJE:

 1. Vsak posameznik sodeluje s svojim avtorskim delom, povezanim z vodnimi napajalniki za čebele. Sodelujejo lahko tudi skupine študentov.
 2. Na natečaju je mogoče sodelovati z enim vodnim napajalnikom za čebele.
 3. Na natečaju lahko sodelujejo kreativci, čebelarji, inovatorji in vsi, ki bi jih to področje zanimalo. Vabljeni tudi študenti oblikovanja, arhitekture ali drugih podobnih smeri, ki niso člani žirije natečaja in niso zaposleni pri Pernod Ricard Slovenija ali Čebelarski zvezi Slovenije.
 4. Z udeležbo na natečaju soglašate, da dovolite predstavitev vašega vodnega napajalnika za čebele v splošnih medijih in na družbenih omrežjih organizatorjev.

IZBOR ŽIRIJE:

Po koncu natečaja se bo sestala strokovna žirija. Sestavljali jo bodo Urša Draginc, Prenod Ricard, Simon Golob, Čebelarska zveza Slovenije in doc.mag. Mateja Š. Dimic, MŠD LAB.

Pregledali bodo vse prispele vodne napajalnike za čebele:

 • izbrali bodo tri najboljše vodne napajalnike za čebele, prvo mesto bo nagrajeno z denarno nagrado v višini 400 evrov, drugo- in tretjeuvrščenemu pa bomo omogočili objavo v medijih.

Kriteriji ocenjevanja vodnega napajalnika za čebele:

 • trajnostno naravnan (ima trajnostne materiale in barve)
 • funkcionalnost
 • oblikovno zanimiv
 • estetski izgled
 • inovativen

OBJAVA IMEN NAGRAJENCEV IN PODELITEV NAGRAD:

Izbrane tri (3) najboljše ideje za vodne napajalnike za čebele bodo lahko objavljene na družbenih omrežjih in spletnih straneh Pernod Ricard Slovenija in Čebelarske zveze Slovenija in v drugih splošnih medijih.

Avtor nagrajenega vodnega napajalnika za vode se bo moral v roku štirih dni po razglasitvi nagrajencev javiti na e-naslov organizatorja (Ursa.Draginc@pernod-ricard.com) in mu na način, ki ga bo določil, sporočiti osebne podatke: ime in priimek, naslov, davčno številko, e-naslov in telefonsko številko.

Denarna nagrada bo nagrajenemu avtorju podeljena po 16. juniju 2022.
Če se nagrajeni avtor po objavi imena nagrajenca ne javi organizatorju ali osebno ne prevzame nagrade, se šteje, da se denarni nagradi odpoveduje.

DODATNA PRAVILA IN POGOJI NATEČAJA:

 1. Sodelovanje na natečaju pomeni, da je avtor seznanjen s pravili natečaja, jih sprejema in sodeluje pod navedenimi pogoji.
 2. S sodelovanjem na natečaju avtor dovoljuje uporabo njegovega idejnega vodnega napajalnika za čebele za promocijske namene natečaja.
 3. S sodelovanjem na natečaju se avtor strinja, da se avtorske pravice na njegovih delih prenesejo na izvajalca natečaja (Pernod Ricard Slovenija).
 4. S sodelovanjem na natečaju avtor dovoljuje uporabo svojih osebnih podatkov za namen izpeljave nagradnega natečaja.
 5. Pernod Ricard Slovenija bo za namen izvedbe nagradne igre oz. natečaja zbral in obdelal osebne podatke nagrajenca, in sicer: ime in priimek, naslov, davčno številko, e-naslov in telefonsko številko.
 6. Pernod Ricard Slovenija bo osebne podatke nagrajenca hranil v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varstvu podatkov. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov je torej izjava sodelujočega, da se strinja z zbiranjem, obdelavo in hranjenjem osebnih podatkov.
 7. Svojo izjavo lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da organizatorju na naslov Ursa.Draginc@pernod-ricard.com pošljete izjavo o preklicu soglasja za obdelavo osebnih podatkov.
 8. Sodelujoči v nagradni igri oz. na natečaju lahko od organizatorja kadarkoli zahtevajo vpogled, prepis, kopiranje, dopolnitev, popravo, blokiranje ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje njihove obdelave za namen izvedbe te nagradne igre oz. natečaja. Prav tako lahko sodelujoči od upravljavca zahtevajo omejitev obdelave osebnih podatkov ter imajo pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora obdelavi. Če sodelujoči menijo, da je pri obdelavi njihovih osebnih podatkov prišlo do kršitve, imajo tudi pravico do vložitve pritožbe pri informacijskem pooblaščencu.
 9. Po preklicu soglasja oz. izpolnitvi namena obdelave osebnih podatkov (ob koncu izvedbe nagradne igre oz. natečaja) bo organizator nagradne igre oz. natečaja zbrane osebne podatke sodelujočih uničil. Glede na to, da nagrajenec prejme nagrado v vrednosti več kot 42,00 EUR, se bodo osebni podatki hranili dlje časa, in sicer 10 let, v skladu z določbami Zakona o davčnem postopku.
 10. Nagrajenec bo podpisal izjavo, s katero bo potrdil svoje strinjanje s posredovanjem in obdelavo osebnih podatkov. Podpisano izjavo bo vrnil na e-naslov Ursa.Draginc@pernod-ricard.com ali po pošti na naslov Pernod Ricard Slovenija, Vurnikova ulica 2, 1000 Ljubljana.
 11. Nagrada bo obdavčena v skladu z Zakonom o dohodnini (organizator igre bo obračunal in odvedel dohodnino). Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme nagrajenca.
 12. Sodelujoči zagotavljajo, da so vse oddane ideje za vodne napajalnike za čebele njihovo avtorsko delo in da z oddajo dela na natečaj ne kršijo avtorskih pravic tretjih oseb.
 13. Organizator tekmovanja si pridržuje pravico da v primeru nezadostne kvalitete prispevkov prve nagrade ne podeli.
 14. Odločitev strokovne žirije je dokončna.
 15. Stroškov, povezanih s podelitvijo oz. nagradami (logistika oz. kritje potnih stroškov ...), organizator ne krije.

ORGANIZATOR:

Pernod Ricard Slovenija

Vurnikova ulica 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

https://www.pernod-ricard-slovenia.com

Smo dinamično podjetje z dolgoletno tradicijo, saj smo po svojem predhodniku Allied Domecqu v Sloveniji prisotni že vse od leta 1993.
Naš glavni cilj je graditev naših blagovnih znamk in ponosni smo, da se veliko teh uvršča med 100 najmočnejših globalnih blagovnih znamk v kategoriji žganih pijač in vin.

V Pernod Ricard Slovenija se zavedamo odgovornosti do družbe in okolja, kjer delujemo. Kot vodilno podjetje v tovrstni industriji smo zavezani osveščanju potrošnikov v smislu zmernega in odgovornega uživanja alkoholnih pijač in varovanju okolja.

V SODELOVANJU S:

Čebelarska zveza Slovenije,
Brdo pri Lukovici 8, SI – 1225 Lukovica

https://www.czs.si

Krovna organizacija za čebelarstvo v Sloveniji. Leta 2018 je zveza prejela nagrado Evropskega parlamenta državljan Evrope. Čebelarska zveza Slovenije je prestižno nagrado prejela za pobudo za razglasitev Svetovnega dneva čebel in spodbujanje mednarodnega sodelovanja ter evropskega združevanja pri uresničevanju te pobude.

INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Pernod Ricard Slovenija, Vurnikova ulica 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Za medije: Za dodatno gradivo, fotografije ali intervjuje se obrnite na Larisa Kobe, larisa.kobe@lkvizija.com, 030 440 332

Pernod Ricard Slovenija v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v okviru globalne pobude ResponsibALL Day razpisuje natečaj

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več