Banket narave Perrier-Jouët

9.1.2020

Banket narave Perrier-Jouët

Maison Perrier-Jouët je ob začetku Design Miamija 2019 predstavil Banket
narave - očarljivo izkušnjo, s katero so goste ponovno povezali z
naravo in med seboj.

Banket narave Perrier-Jouët je goste vključil v nov umetniški obred degustacije, ki ga je navdihnilo sodelovanje med ustvarjalnimi prijatelji hiše in Maison Perrier-Jouët. Skupaj so ustvarili izjemen dialog med naravo, šampanjcem, oblikovanjem in kulinariko.

Banket, ki obnavlja dialog med šampanjcem, oblikovanjem in kulinariko

Maison Perrier-Jouët je znova prevetril tradicijo banketa, saj je ponudil nove načine povezovanja ljudi z naravo in med seboj, tako kot je to storilo gibanje v Art Nouveau ob zori 20. stoletja. Edinstveno vez Perrier-Jouëta z umetnostjo in naravo lahko zasledimo že ob njegovem nastanku leta 1811. To najbolje izraža motiv anemone, ki ga je za hišo leta 1902 ustvaril mojster Art Nouveau Emile Gallé.

Vse prisotne je čakala umetniška pot z nepričakovanimi trenutki. To edinstveno izkušnjo so zaznamovali rituali in dogodki, katerih namen je bil izzvati pogovore med gosti in jim omogočiti, da se ponovno povežejo med seboj okoli ustvarjalnih področij, od umetnosti in oblikovanja do mode in kulinarike. Umetniki in sodelujoči na banketu so vseskozi z različnimi tehnikami, pristopi in vprašanji spodbujali goste k aktivni udeležbi.

Maison Perrier-Jouët je ponudil prostor za edinstveno srečanje in predstavitev treh velikih ustvarjalcev in kreacij: šampanjca Perrier-Jouët in njegovega kletnega mojstra Hervéja Deschampsa, Metamorphosis: zbirke šestih kozarcev italijanskega oblikovalca Andrea Mancusa, projekta Analogia Project in edinstvene večerje, ki jo je ustvaril Pierre Gagnaire, kuhar s tremi Michelin zvezdicami. Ta dialog je prežet z vizijo Maison Perrier-Jouëta. Je del umetniškega obreda degustacije, ki raziskuje metamorfoze narave in edinstven postopek, ko se grozdje s pomočjo več kot 200 let tradicije in znanja spremeni v odličen šampanjec.Mancusove edinstvene kristalne kreacije še poudarijo vseh šest vrst Perrier-Jouëta. Mancuso svoj slog opisuje, da je tak "kot šampanjec Perrier-Jouët: pripoveduje zgodbe, ustvarja presenečenja in izraža čustva."

Za razliko od običajnih konvencij obeda, je na banketu vsaka jed ponudila nove obrede degustacije, kar je gostom omogočilo dodatne možnosti za pogovor. »Narava mi narekuje kuhinjo in ji daje pomen,« je pojasnil kuhar Gagnaire. Na Banketu narave Perrier-Jouët je tako narava zacvetela na krožnikih - z največjim spoštovanjem do letnih časov in pristnih okusov pridelka - in mizi, okrašeni z istim svežim sadjem in zelenjavo, kot so ju uporabljali pri kuhi.

Hervé Deschamps in Pierre Gagnaire sta delala celo leto, da sta izpopolnila harmonijo med izborom šampanjca in jedilnika z naravo. »Cvetličen, zapleten slog Perrier-Jouëta se odlično dopolnjuje s strukturirano kulinariko Pierra Gagnaireja, kot sestavina in kot vinski par,« je opozoril mojster kleti Maison Perrier-Jouët Hervé Deschamps.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več