Erasmus in Pernod Ricard obeležujeta 11 let sodelovanja

30.6.2020

Erasmus in Pernod Ricard obeležujeta 11 let sodelovanja

Erasmus in Pernod Ricard obeležujeta 11 let sodelovanja in spodbujata k odgovornemu uživanju alkoholnih pijač.

V času od 15. do 19. junija so se odvijali »online« dogodki in razkrili serijo videoposnetkov, katerih namen je deliti pozitivno energijo in dobro glasbo. Med drugim smo bili priča novi platformi, ki promovira odgovorno uživanje alkohola.


Pernod Ricard nadaljuje partnerstvo s študentsko mrežo ESN
(Erasmus Student Network) za spodbujanje odgovornega uživanja alkohola ter preprečevanje popivanja med mladimi po Evropi. V zadnjih enajstih letih se je program Responsible Party izvajal v 38 državah in ozaveščal več kot 450 000 študentov. V okviru skupine Good times from Good Place si podjetje Pernod Ricard prizadeva razširiti program po vsem svetu. Cilj skupine je do leta 2030 doseči milijon študentov.

Digitalna kampanja #SharingGoodVibes

Kampanja si prizadeva za spodbujanje mladih odraslih, da delijo svoje zgodbe. Obenem jih opominja na pomen odgovornega konzumiranja alkohola. Slednja se je v zadnjih dveh mesecih razširila tudi na območje Latinske Amerike in Afrike. Prva digitalna aktivacija je 9. 5. 2020 dosegla več kot 102 000 ljudi.

Program Responsible Party razkriva niz video intervjujev na različnih kanalih. Številni »influencerji« in ambasadorji (A. Ricard, K. Giannidid, DJ Licious) delijo svoje poglede na odgovorno uživanje alkoholnih pijač. Raziskava iz leta 2017 je pokazala, da je 88,8 % študentov program označilo za koristnega. Izsledke raziskave potrjuje tudi predsednik in izvršni direktor podjetja Pernod Ricard – Alexandre Ricard, kateremu obnova partnerstva predstavlja ključni mejnik na poti spodbujanja odgovornega vedenja in življenjskega sloga. Po besedah predsednika ESN naj bi Erasmus ter podjetje Pernod Ricard s programom »Responsible Party« dosegla več kot 450 000 mladih.

Responsible Party je odličen primer sodelovanja in prispevanja k trajnostnemu razvoju družbe.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več