Maison Perrier-Jouët in Andrea Mancuso predstavljata novo umetniško izkušnjo šampanjca

3.12.2019

Maison Perrier-Jouët in Andrea Mancuso predstavljata novo umetniško izkušnjo šampanjca

Maison Perrier-Jouët je v okviru Designart Tokyo 2019 v galeriji Perrotin Tokio prvič predstavil svoje umetniško sodelovanje z Andreo Mancuso iz Analogia Project.

Nastale kreacije so nato postale del pogostitve, ki je potekala v prestižni restavraciji Pierra Gagnaireja, ocenjeni s tremi Michelinovimi zvezdicami. Tam je bilo moč okusiti, kaj bo na sporedu na »A Banquet of Nature by Perrier-Jouët«, ki bo potekal med tokratnim dogodkom Design Miami.

Maison Perrier-Jouët je letos k sodelovanju povabil italijanskega oblikovalca Andreo Mancusa iz podjetja Analogia Project, da na novo interpretira dediščino gibanja Art Nouveau. Hiša Perrier-Jouët je namreč tesno povezana s tem umetniškim gibanjem; najboljši izraz tega odnosa so japonske anemone, ki jih je leta 1902 za hišo zasnoval Emile Gallé, pionir gibanja Art Nouveau.

Kot del tega novega umetniškega sodelovanja je Andrea Mancuso zasnoval zbirko kozarcev, imenovano "Metamorfoza", ki je omogočila Hiši, da je obnovila dialog med naravo in šampanjcem ter predlagala nov umetniški obred degustacije. »Metamorfoza« je bila prvič predstavljena v galeriji Perrotin tekom Tokio DesignArta.Vsak od šestih kozarcev, zvest duhu Art Nouveauja, je neposredno navdihnjen z vizijo Maison Perrier-Jouëta in združuje tradicijo s sodobno tehnologijo. Od 18. oktobra dalje so v Galeriji Perrotin Tokio goste povabili tudi na gledališko pot odkrivanja, ki jih je vodila od posameznega kozarca do izbranega cuvéeja. Kozarci so razstavljeni na stojalih, narejenih z ulivanjem stekla, zelo zahtevno tehniko, ki so jo pred več kot sto leti favorizirali tudi umetniki gibanja Art Nouveau.Zadnje dodano

17.6.2021

Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin

Preberi več

3.6.2021

Očetovski dan

Preberi več

3.6.2021

Zgodovina roza džina

Preberi več