Pernod Ricard bo pridobil večinski delež v tekili Código 1530 Ultra Premium in Prestige, s čimer bo okrepil svoj portfelj agave

5.1.2024

Pernod Ricard bo pridobil večinski delež v tekili Código 1530 Ultra Premium in Prestige, s čimer bo okrepil svoj portfelj agave

Pernod Ricard danes napoveduje podpis sporazuma za pridobitev večinskega deleža tekile Código 1530, serije Ultra-Premium in Prestige tekil. Ta nova naložba v hitro rastočo kategorijo agave, predvsem podprta s strani ameriškega trga, dopolnjuje zelo celovit portfelj skupine čez različne cenovne razrede in priložnosti.

Ustanovljena leta 2016 s strani Rona Snyderja, Federica Vaughana in Georgea Straita, zgodba tekile Código 1530, proizvedene v mehiški državi Jalisco, temelji na prenosu ancestralnega recepta za tekilo po Los Códigos, "kode" v angleščini. Tekila Código se je pozicionirala znotraj zelo konkurenčne kategorije, zahvaljujoč edinstveni kakovostni ponudbi svoje serije Ultra-Premium (Blanco, Rosa in Reposado) in Prestige izdelkov (Añejo, Barrel Strength Añejo in Origen Extra Añejo).

Código je že na voljo v vseh 50 državah ZDA in je v zgodnji fazi svojega mednarodnega razvoja s prisotnostjo v več kot 30 trgih. Zahvaljujoč strokovnosti Pernod Ricarda pri distribuciji ultra-premium in prestige znamk ter njegovim uspešnim izkušnjam pri sodelovanju z podjetniki, je Código zdaj pripravljen pospešiti svoj globalni razvoj in doseči nove potrošnike.

S tem partnerstvom Pernod Ricard širi in diverzificira vrednostno ponudbo svojega portfelja znamk tekil, ki že vključuje Olmeca, Altos in Avion. Skupina dodaja tudi dve novi referenci mezcala (Código Mezcal Artisanal in Código Mezcal Ancestral) svojemu vodilnemu portfelju mezcala, zgrajenemu okoli znamk Del Maguey in Ojo de Tigre. Krepitev portfelja agave sledi nedavni naložbi skupine v kategorijo sotola z nakupom manjšinskega deleža v ultra-premium znamki Nocheluna.

Alexandre Ricard, predsednik in izvršni direktor Pernod Ricarda, je dejal: "Razpon izvrstnih tekil Código krepi našo ponudbo izdelkov Ultra Premium+ agave v ZDA, kjer kategorija uživa zelo močan zagon. Je privilegij partnerstvo z Ronom Snyderjem, Federicom Vaughanom in Georgeom Straitom, s katerimi delimo skupno vizijo za Código 1530 in skupno ambicijo močno pospešiti in okrepiti uspeh znamke".

Za Ann Mukherjee, izvršno direktorico Pernod Ricarda ZDA, "Izjemno smo navdušeni, da lahko pozdravimo Código 1530 v našem portfelju, s čimer izboljšujemo našo ponudbo izdelkov agave, še posebej v njenem višjem segmentu, kjer so potrošniki in poznavalci željni odkriti znamke, ki združujejo močne korenine z najekskluzivnejšo kakovostjo. Zahvaljujoč našemu nedavno izboljšanemu portfelju, še nikoli nismo bili bolj prepričani, da bomo vodili rast industrije žganih pijač na ameriškem trgu."

Za Rona Snyderja:

"Navdušeni smo, da se pridružujemo silam z mednarodno močno silo, kot je Pernod Ricard. Naš cilj za Código je bil vedno proizvesti in deliti najboljšo možno tekilo. Kar se je začelo kot preprosto uživanje v naši okusni tekili s prijatelji v Mehiki, je hitro preraslo v željo deliti Código z izbirčnimi potrošniki po vsem svetu.

Pridobiti podporo Pernod Ricarda je močna zveza in logičen napredek, ki bo koristil potrošnikom z razširjenim dosegom skozi našo skupno rast. Veselimo se tesnega sodelovanja z Alexom, Ann in ekipo Pernod Ricarda, ko globalno gradimo našo znamko."

Perella Weinberg Partners je delovala kot finančni svetovalec Pernod Ricardu in Debevoise & Plimpton LLP kot njegov pravni svetovalec. Rothschild & Co je deloval kot finančni svetovalec za Código in Perkins Coie LLP kot njegov pravni svetovalec.

O Código Código 1530 je premijska znamka žganih pijač, ki izvira iz zasebnega recepta, znanega generacijam le izbrani skupini najbolj spoštovanih družin v Mehiki in najboljših jimadorjev. Sedaj na voljo svetu, ponudbe tekile in mezcala Código so bile izpopolnjene z uporabo dolgoletnih običajev, ne da bi kdaj odstopale od zgodovinskih tradicij vključevanja brez dodanih kemikalij, arom ali sladil. Strastno proizvedeno v Amatitánu, Jalisco, MX, počivajoče tekile so skrbno starane po okusu v najboljših francoskih hrastovih sodih Cabernet iz regije Napa Valley. Código 1530 je na voljo v vseh 50 državah in v več kot 30 državah po svetu. Več na codigo1530.com

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več