Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Pernod Ricard danes napoveduje, da bo Maria Pia De Caro, trenutno izvršna podpredsednica za operacije in članica izvršnega odbora skupine, odslej odgovorna tudi za korporativno družbeno odgovornost skupine in bo nosila naziv izvršne podpredsednice za integrirane operacije in trajnost & odgovornost (S&R).

"Danes ne moreš voditi globalne ekipe za operacije, ne da bi trajnost imel v ospredju misli. To je del našega načina delovanja v Pernod Ricardu, ta nenehen prizadevanje za pozitiven vpliv na ljudi in naš planet. Izjemno sem počaščena, da zdaj nosim te odgovornosti v izvršnem odboru Pernod Ricarda kot izvršna podpredsednica za integrirane operacije in S&R in sem zelo navdušena nad tem, kar bomo skupaj dosegli, tako v Pernod Ricardu kot v širši industriji."

Noemie Bauer, prej odgovorna za trajnost poslovanja, je bila imenovana za glavno direktorico za trajnost (CSO), ki poroča Marii Pii De Caro. Noémie nadzira strateško usmeritev in globalno izvajanje načrta skupine za trajnost & odgovornost 'Dobri časi iz dobrega kraja' in vodi ekipo strokovnjakov za trajnost na področjih ukrepanja za podnebje, regenerativnega kmetovanja, upravljanja z vodo, krožnosti, socialne trajnosti, poročanja in vključevanja.

Maria Pia je začela delati pri Pernod Ricard leta 2023, s seboj prinesla 30-letno mednarodno kariero na področju oskrbovalne verige in operacij. Maria Pia je vodila ekipe za inženiring, proizvodnjo, M&A in transformacijo oskrbovalne verige za več mednarodnih podjetij FMCG. Pred pridružitvijo skupini je zasedala več vodstvenih mest na področju operacij pri Procter & Gamble, Mondelezu, Unileverju in Nomad Foods v Italiji, Belgiji, Nizozemski, Kitajski in Veliki Britaniji.

Noémie se je pridružila Pernod Ricard leta 2011 v New Yorku in je v skupini zasedala več položajev, vključno z direktorico za trajnostno poslovanje in menedžerko za CSR & javne zadeve za Amerike. Ima diplome iz poslovnega prava in upravljanja s pravne fakultete UCLA, kjer je študirala okoljsko pravo, Univerze Paris II Panthéon-Assas in Univerze Paris I Panthéon-Sorbonne; in je sprejeta v odvetniško zbornico zvezne države New York.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več