Pernod Ricard ukinja potrošni material za enkratno uporabo

19.5.2020

Pernod Ricard ukinja potrošni material za enkratno uporabo

V znak spodbujanja inovacij ter zagotavljanja vodenja je Pernod Ricard s svojimi 90 podružnicami podal trajnostne svetovne smernice za dogajanje na področju promocijskega materiala.

Pernod Ricard si prizadeva za ukinitev plastičnih POS materialov za enkratno uporabo. Cilj podjetja je, do leta 2021, v celoti prenehati z uporabo potrošnega materiala, z izjemo kozarcev za pokušanje pijač. Do leta 2025 je, poleg omenjene zaveze, v strateškem načrtu tudi dokončna prepoved uporabe plastičnih izdelkov.


V znak spodbujanja inovacij ter zagotavljanja vodenja je Pernod Ricard s svojimi 90 podružnicami podal trajnostne svetovne smernice za dogajanje na področju promocijskega materiala. Slednje določajo, kateri materiali več niso na voljo in kako je slednje mogoče nadomestiti. Smernice temeljijo na pozivanju potrošnikov in proizvajalcev k zmanjšanju porabe promocijskih materialov ter posledično izboljšanju okolijskih vplivov.


Izvršni director podjetja Pernod Ricard – Alexandre Ricard – si prizadeva za uveljavljanje globljih sprememb v proizvodnji ter načinu potrošniških navad, kar vodi v nov, spoštljiv odnos z naravo. Prepričan je, da je ukinitev plastičnih izdelkov na prodajnih točkah ena izmed mnogih priložnosti, da se zavežemo k soustvarjanju pozitivnih sprememb in varovanju okolja. Tovrsten ukrep predstavlja velik korak k drastičnemu zmanjšanju porabe plastike za enkratno uporabo v svetovnem merilu.

Pernod Ricard je že v začetku leta 2018 na vseh svojih dogodkih prepovedal uporabo plastičnih slamic in opozoril na izdelke, primerne za recikliranje in večkratno uporabo.

Skupina 2030 Sustainability & Responsibility roadmap - Good Times from a Good Place se je v okviru svojega načrta za trajnost in odgovornost do leta 2030 zavezala tudi naslednjim okoljskim ciljem:
  • zmerna poraba vodnih virov, zlasti pri tveganih povodjih (2023),
  • razvoj pilotnih shem za regenerativno kmetijstvo v vinogradih za izboljšanje kakovosti tal, vodotokov in ekosistemov (2025),
  • sodelovanje z več kot 5000 kmetovalci, ki bodo pridobljeno znanje posredovali naprej (2030),
  • opredelitev strateškega projekta za razreševanje najbolj perečih vprašanj lokalne biotske raznovrstnosti v vseh podružnicah (2030).
Za več informacij o omenjeni skupini obiščite spletno stran: https://www.pernod-ricard.com/en/our-commitments/our-model-our-4-commitments/

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več