Pernod Ricard uvaja oznako za starostno omejitev

16.3.2021

Pernod Ricard uvaja oznako za starostno omejitev

Pernod Ricard kljub kriznim časom predano izpolnjuje svoje obveze in načrte za odgovorno konzumiranje alkohola.

Skupina v sodelovanju s številnimi partnerji razvija pobude pri ozaveščanju zmernega uživanja alkoholnih pijač. Cilj slednjih je opozoriti na nevarnosti prekomernega in neustreznega konzumiranja alkohola pri mladoletnikih ter spodbujanje zmernosti z vodilom: »drinking less but better«. To so le izbrani primeri zavezanosti skupine v zadnjih dvajsetih letih, ko je slednja uvedla svoj prvi preventivni program.

Ena izmed pobud je dodajanje oznak za starostno omejitev steklenicam, ki jih od letos proizvajajo blagovne znamke omenjene skupine. Cilj je bil objavljen januarja 2020 v Mednarodnem zavezništvu za odgovorno pitje (International Alliance for Responsible Drinking - IARD). Pernod Ricard se je že leta 2007 odločil, da vsem steklenicam doda opozorilni simbol za nosečnice.

Najnovejše pobude so strukturirane v treh smereh:

Izobraževanje partnerjev in drugih zaposlenih

   Interni tečaj digitalnega izobraževanja (MOOC) omogoča izobraževanje zaposlenih o tveganjih pretiranega in neprimernega uživanja alkoholnih pijač ter smernicah za odgovorno pitje. Usposabljanje od tečajnikov zahteva upoštevanje zadanih smernic. Do sedaj je izobraževanje opravilo že več kot 80 % zaposlenih po vsem svetu.

   Preprečevanje prekomernega konzumiranja alkohola pri mladostnikih

     Pernod Ricard je pred leti ustanovil projekt »Responsible Party«, ki je bil uveden v 32 evropskih državah in je dosegel približno 450 000 študentov. Zaradi pandemije je bil aprila 2020 primoran na socialnih omrežjih usposobiti digitalno različico programa »Sharing Good Vibes«, s katerim je dosegel več kot 6 milijonov študentov. Na osveščanje je med drugim vplivala tudi pobuda »Proof of age – I check«, katere namen je ozaveščanje zaposlenih o prepovedi prodaje alkohola mladoletnikom.

     Digitalna promocija smernic

       Pernod Ricard si s kampanjami prizadeva za uresničevanje zadanih smernic tudi na spletu.

       Zadnje dodano

       14.10.2021

       Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

       Preberi več

       5.10.2021

       Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

       Preberi več

       21.9.2021

       Vroči Beefeater koktajli za hladne jesenske in zimske dni

       Preberi več