Pernod Ricard z novo Responsible Party digitalno kampanjo proti pretiranemu pitju alkohola z univerzalnim sporočilom: "Pijte več ... vode"

7.9.2021

Pernod Ricard z novo Responsible Party digitalno kampanjo proti pretiranemu pitju alkohola z univerzalnim sporočilom: "Pijte več ... vode"

Po postopnem normaliziranju našega družbenega življenja po mesecih ukrepov zaradi pandemije program Responsible Party nadaljujejo s svojim osveščanjem mladih glede zlorab alkohola in opijanja.

Ponovno odpiranje barov, klubov in restavracij lahko privede do prekomernega pitja in škodljive uporabe alkohola med mladimi. Zato se je Responsible Party odločil okrepiti svoja prizadevanja in sprožiti drzno digitalno kampanjo, ki jo je oblikovala nagrajena digitalna agencija Buzzman.

Kampanja »Pijte več… vode« temelji na glavnih smernicah programa: prepričati mlade odrasle, da pretirano pitje ni zabavno, in jim omogočiti pravo odločitev, tudi s pomočjo vrstnikov.

Voda je bila vedno eden ključnih elementov programa, saj je ena od najboljših možnosti za zmanjšanje vplivov škodljivega pitja.

Cilj kampanje je občinstvu posredovati preprosto, vplivno in univerzalno sporočilo - naj pijejo več vode. Kampanja se ne izogiba prikazovanju neprijetnih in škodljivih posledic zlorabe alkohola, zato vsebuje posnetke situacij, ko ljudje pijejo alkoholne pijače, hkrati pa jih spodbuja k "Pijte več ... vode. "


Responsible Party je na začetku pandemije aprila 2020 začela svojo prvo digitalno preventivno kampanjo »Delimo dobre vibracije«, da bi v težkih časih še naprej ozaveščala mlade. V šestmesečnem obdobju je kampanja dosegla 6 milijonov ljudi v 30 državah.

Na podlagi sporočila, da so dogodki še boljši, če v njih uživamo odgovorno, je Responsible Party že od začetka zelo uspešen program, ki je dosegel že več kot 450.000 študentov v 33 državah.

O uspehu programa govorijo tudi številke, saj je 88 % vprašanih menilo, da je program koristen, 61,4 % jih je ocenilo, da so zaradi njega spremenili svoje vzorce pitja, 74,5 % pa jih je odgovorilo, da so promocija vode in ostala odgovorna sporočila o pitju koristna.

Na podlagi tega uspeha se je Pernod Ricard zavezal, da bo s programom na terenu do leta 2030 dosegel 1 milijon mladih odraslih. Kot „Créateurs de Convivialité“ se Pernod Ricard že dolgo časa zavzema za spodbujanje odgovornega pitja alkohola in s to kampanjo je dokazal svojo željo, da bi šli vedno še korak dlje.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več