Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Vinska hiša Viña y Concha Toro je aprila 2021 dosegla pomemben mejnik, saj je po procesu ocenjevanja, ki je trajal dobri dve leti, prejela certifikat B podjetja.

In kaj to pomeni? Gre za globalno gibanje, ki redefinira koncept poslovnega uspeha. B podjetja tako dosegajo najvišje standarde z ozirom na socialne in okoljevarstvene dosežke, transparentnost poslovanja in družbeno odgovornost.

Kljub temu, da je trenutno že okoli 4.000 podjetij v 150 različnih industrijah in 74 državah, ki se lahko pohvalijo s tem certifikatom, pa je Viña Concha y Toro največja vinska hiša v tem gibanju.

Ta dosežek je plod dolgoletnega dela na področju odgovornega poslovanja, saj ji je pomemben dolgoročni vpliv na družbo in okolje. S tega vidika sta skrb za okolje in njegova ohranitev ključna elementa. Vina so seveda povezana s prstjo, v kateri rastejo vinogradi, hkrati pa je to dom bogati lokalni zgodovini, lokalni favni in flori.

S ciljem ohraniti biodiverziteto so leta 2019 postali prva vinska hiša, ki je certificirala svojo gozdno dediščino z razlogom ohranitve. To ji nalaga mnoge dolžnosti in aktivnosti, kot so načrtovanje požarne varnosti, monitoring biodiverzitete in obnovo degradiranih območij.

Zadnje dodano

3.1.2022

Leto izjemnih priznanj za Marques de Casa Concha

Preberi več

20.12.2021

Srečno 2022!

Preberi več

16.12.2021

NOVO - Chivas Regal Mizunara

Preberi več