Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Vinska hiša Viña y Concha Toro je aprila 2021 dosegla pomemben mejnik, saj je po procesu ocenjevanja, ki je trajal dobri dve leti, prejela certifikat B podjetja.

In kaj to pomeni? Gre za globalno gibanje, ki redefinira koncept poslovnega uspeha. B podjetja tako dosegajo najvišje standarde z ozirom na socialne in okoljevarstvene dosežke, transparentnost poslovanja in družbeno odgovornost.

Kljub temu, da je trenutno že okoli 4.000 podjetij v 150 različnih industrijah in 74 državah, ki se lahko pohvalijo s tem certifikatom, pa je Viña Concha y Toro največja vinska hiša v tem gibanju.

Ta dosežek je plod dolgoletnega dela na področju odgovornega poslovanja, saj ji je pomemben dolgoročni vpliv na družbo in okolje. S tega vidika sta skrb za okolje in njegova ohranitev ključna elementa. Vina so seveda povezana s prstjo, v kateri rastejo vinogradi, hkrati pa je to dom bogati lokalni zgodovini, lokalni favni in flori.

S ciljem ohraniti biodiverziteto so leta 2019 postali prva vinska hiša, ki je certificirala svojo gozdno dediščino z razlogom ohranitve. To ji nalaga mnoge dolžnosti in aktivnosti, kot so načrtovanje požarne varnosti, monitoring biodiverzitete in obnovo degradiranih območij.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

7.12.2022

Revija Wine & Spirits je uvrstila Concha y Toro med "100 Najboljših Premier CRU"

Preberi več

1.12.2022

Marcio Ramírez: gospod Carmenère

Preberi več

25.11.2022

UMAMI: peti okus in njegova povezava z vinom

Preberi več