17.11.2015

VILA VASSILIEFF: PERNOD RICARD ŠTIPENDIJE

Pernod Ricard, glavni sponzor projekta, je združil moči z Vilo Vassilieff
in oblikoval Pernod Ricard štipendije z namenom, da vsako leto podprejo
štiri mednarodne umetnike, kuratorje ali raziskovalce.


Vila Vassilieff, kulturna institucija v lasti mesta Pariz, bo svoja vrata odprla februarja 2016. Vila je locirana v srcu Montparnassa, na tej lokaciji pa je do leta 2013 domoval Musée du Montparnasse.

Vila Vassilieff bo delovala pod vodstvom Centra za umetnost in raziskave Bétonsalon prostor za umetnost, bivanje in raziskovanje. Prostor, namenjen tako bivanju kot ustvarjanju, naj bi spodbujal nove ideje in širitev znanja.

Nekdanji atelje Marie Vassilieff je v preteklosti veliko prispeval k umetniški diskusiji in razvoju mladih talentov in pionirjev 20. stoletja, kamor sodijo Cahun, Cendrars, Modigliani, Picasso in mnogi drugi. V prihodnosti nameravajo v Vili Vassilieff oživiti duh prostora tako, da bodo k sodelovanju povabili različne umetnike in raziskovalce, ki bodo lahko delovali v okviru vile in soseske Montparnasse.

Ob tej priložnosti je Pernod Ricard, glavni sponzor projekta, združil moči z Vilo Vassilieff in oblikoval Pernod Ricard štipendije z namenom, da vsako leto podpre štiri mednarodne umetnike, kuratorje ali raziskovalce.

Desetčlanski mednarodni odbor bo tako izbral štiri štipendiste, ki bodo lahko tri mesece bivali in ustvarjali v prenovljenih prostorih Vile Vassilieff. To je enkratna priložnost, da v novem in spodbudnem okolju razvijejo svojo vizijo in se v popolnosti osredotočijo na svoje delo. Poleg tega pa bodo lahko sodelovali na številnih dogodkih in imeli dostop do različnih institucij v Franciji in tujini, drugih umetnikov in programov v sodelovanju z različnimi muzeji, arhivi in fakultetami.

O Vili Vassilieff

Vila Marie Vassilieff predstavlja enkratno kulturno dediščino. Ruska umetnica Marie Vassilieff je v njej najprej odprla studio, kasneje pa jo spremenila v akademijo, ki je služila kot zbirališče umetnikov med prvo svetovno vojno.

Vila stremi k prevpraševanju vloge umetnosti v družbi z raziskovanjem vloge in uporabnosti tradicije. Program teži k interdisciplinarnosti, kjer se brišejo meje med raziskovanjem, ustvarjanjem, poučevanjem in umetnostjo.

Umetnost je tako polje raziskovanja, Vila Vassilieff pa bo služila kot odprt prostor za srečanja in izmenjavo idej in tako nadaljevala izročilo Marie Vassilieff. Projekt podpirajo
Ile-de-France Region, Fondation Nationale des Arts Graphiques et Plastiques in Pernod Ricard kot glavni sponzor.

O Pernod Ricard štipendiji


Pernod Ricard štipendija bo delovala kot platforma za umetniško raziskovanje in širitev idej med raziskovalci, sodobnimi umetniki, kulturnimi in neprofitnimi institucijami ter širšo javnostjo.

Pernod Ricard je sponzor številnih institucij, med katere sodijo Centre Pompidou, the Tate Modern, the Guggenheim Museum Bilbao, ArtsWestchester in mnogi drugi projekti v okviru blagovnih znamk.

Več o projektu na www.villavassilieff.net

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več