Voda kot vir podpore delovanja podjetja Pernod Ricard

28.4.2020

Voda kot vir podpore delovanja podjetja Pernod Ricard

Leta 2010 se je podjetje Pernod Ricard zavezalo, da bo omejilo porabo vodnih virov. Med drugim si prizadeva tudi za zaviranje okoriščevanja okoljskih virov, zato vpeljuje učinkovite sisteme ravnanja z okoljem v vse podružnice.

22. marca obeležujemo svetovni dan voda, katerega smo v svetovnem merilu prvič obeležili leta 1993. Ta dan ponuja priložnost za premislek o različnih aktualnih temah, povezanih z vodnimi viri. Tudi Pernod Ricard si prizadeva za zagotavljanje trajnostnih vodnih virov.
Voda je tememljna sestavina vsega, kar pridelamo, in je potrebna za vsak korak proizvodnje, vključno z namakanjem vinogradov, obdelavo surovin ter destilacijo. Leta 2010 se je podjetje Pernod Ricard zavezalo, da bo omejilo porabo vodnih virov.
Upravljanje vodnih virov ob hkratnem zagotavljanju kakovosti in razpoložljivosti le-teh temelji na treh poglavitnih dejavnikih:
  • Ohranjanje vodnih virov ter zmanjševanje porabe
Podjetje Pernod Ricard je v obdobju od leta 2010 do 2017 zmanjšalo porabo vode (na liter proizvedenega alkohola) za kar 17 %, do konca leta 2020 pa želi porabo zmanjšati za kar 20 %. Destilarna Midleton na Irskem je porabo vode omejila za kar 35 %
  • Prilagojeno upravljanje z vodnimi viri glede na potrebe lokalnega gospodarstva
Družba Pernod Ricard India je v sušnem Rajasthanu zgradila rezervoarje za deževnico v velikosti 340.000 kvadratnih metrov. Uskladiščena voda je namenjena potrebam lokalnih vasi in namakanju pridelkov. Tudi vinarji Pernod Ricard v Avstraliji in na Novi Zelandiji zagotavljajo trajnostne prakse gojenja grozdja, podprte z visoko natančnimi metodami kapljičnega namakanja.
  • Ustrezno ravnanje in "povračilo” v okolje
Destilarne podjeta Pernod Ricard se ponašajo z najnovejšo tehnologijo za učinkovito čiščenje odpadnih voda: Irish Distillers ima dve napravi za čiščenje odpadnih voda, ki uporabljata membransko bioreaktorsko tehnologijo.
Pernod Ricard si prizadeva tudi za zaviranje okoriščevanja okoljskih virov, zato vpeljuje učinkovite sisteme ravnanja z okoljem v vse podružnice. Pri tem teži k ohranjanju trajnostnega kmetijstva in biotske raznovrstnosti, razvoju trajnostnih izdelkov ter zmanjševanju emisij ogljika in odpadkov.

Proizvodni obrati Pernod Ricard so v obdobju od 2010 do 2017 zmanjšali emisije CO2 za 27 %. To je uspelo s povečanjem energetske učinkovitosti v kombinaciji z uporabo obnovljivih virov energije. Na tem področju je napredovala predvsem destilarna Absolut Company, ki je z uvedbo programa »Absolut One Source« dosegla ničelno porabo ogljika. Tako je podjetje postalo ena izmed okolju najbolj prijaznih destilarn na svetu.

Podjeteje se je med drugim zaobljubilo zmanjševanju proizvodnje odpadkov ter vse svoje vire usmerilo v razvoj ekosistema, ki temelji na recikliranju.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več