Vodnik po vinu in decembrskih priložnostih

6.12.2019

Vodnik po vinu in decembrskih priložnostih

V zadnjem in prvem mesecu leta so naši urniki polni pred ali poprazničnih kosil, večerij in srečanj. In nič ne izrazi slavnostne priložnosti tako kot kozarec žlahtne kapljice. Ne glede na to, ali ste v vlogi gostitelja ali gosta, je na voljo vedno steklenica vina, ki jo lahko postežete prijateljem in družini.

Predbožične zabave

Kratka srečanja ali poslovne zabave – na vseh se bo prilegel kozarec rdečega vina. Cabernet Sauvignon je eno najlažje dostopnih vrst rdečega vina, hkrati pa zadovolji širši krog občinstva. H kanapejem ali manjšim prigrizkom, ki vodijo k bolj obilnim božičnim gostijam, pa se odlično poda tudi Rosé. Je zelo vsestransko vino, ki se zagotovo prileže k vsemu, kar se ponuja na bogato obloženi mizi – k sirnim in hladnim mesnim ploščam ali zelenjavnim prilogam.

Božična večerja

Božična večerja je zares čaroben dogodek, ko si delimo okusno hrano in odlično vino s tistimi, ki jh imamo najraje, ob kulisi utripajočih zlatih lučk in prazničnih okraskov. Če pripravljate božično večerjo z jedmi, kot sta govedina ali jagnjetina, ne morete zgrešiti s Cabernet Sauvignonom. Če boste postregli z morskimi jedmi, pa priporočamo steklenico Chardonnaya.

Božično kosilo

Zlato zapečena šunka in sadni kolači. Klasika, ki naj ji sledi tudi vaša izbira vina. Sladkasta in sončna svinjina se bo zelo lepo ujela s sadnim okusom Shiraza.

Božični »brunch«

Pozne malice ali prigrizki so priljubljen način sproščenega druženja v tem predprazničnem času. Če potrebujete malce dodatne spodbude, zagotovo ne boste zgrešili z Roséjem. Rosé v francoskem stilu se namreč lepo ujema z lahkimi slanimi jedmi in bo zagotovo popestril svečani prigrizek.

Novoletno druženje

Zdravica preteklemu letu in pričakovanje novega je prav poseben trenutek. V čakanju novega leta vse kar vre v pričakovanju, zato so mehurčki več kot le primerna izbira za novoletni večer. Toplo priporočamo Sparkling Chardonnay Pinot Noir.

Zadnje dodano

14.10.2021

Spoznajte Georgesa Hermanna Mumma

Preberi več

5.10.2021

Podjetje B: ohranjanje vinogradov in gozdov vinske hiše Viña y Concha Toro

Preberi več

21.9.2021

Vroči Beefeater koktajli za hladne jesenske in zimske dni

Preberi več