Vodnik po vinu in decembrskih priložnostih

6.12.2019

Vodnik po vinu in decembrskih priložnostih

V zadnjem in prvem mesecu leta so naši urniki polni pred ali poprazničnih kosil, večerij in srečanj. In nič ne izrazi slavnostne priložnosti tako kot kozarec žlahtne kapljice. Ne glede na to, ali ste v vlogi gostitelja ali gosta, je na voljo vedno steklenica vina, ki jo lahko postežete prijateljem in družini.

Predbožične zabave

Kratka srečanja ali poslovne zabave – na vseh se bo prilegel kozarec rdečega vina. Cabernet Sauvignon je eno najlažje dostopnih vrst rdečega vina, hkrati pa zadovolji širši krog občinstva. H kanapejem ali manjšim prigrizkom, ki vodijo k bolj obilnim božičnim gostijam, pa se odlično poda tudi Rosé. Je zelo vsestransko vino, ki se zagotovo prileže k vsemu, kar se ponuja na bogato obloženi mizi – k sirnim in hladnim mesnim ploščam ali zelenjavnim prilogam.

Božična večerja

Božična večerja je zares čaroben dogodek, ko si delimo okusno hrano in odlično vino s tistimi, ki jh imamo najraje, ob kulisi utripajočih zlatih lučk in prazničnih okraskov. Če pripravljate božično večerjo z jedmi, kot sta govedina ali jagnjetina, ne morete zgrešiti s Cabernet Sauvignonom. Če boste postregli z morskimi jedmi, pa priporočamo steklenico Chardonnaya.

Božično kosilo

Zlato zapečena šunka in sadni kolači. Klasika, ki naj ji sledi tudi vaša izbira vina. Sladkasta in sončna svinjina se bo zelo lepo ujela s sadnim okusom Shiraza.

Božični »brunch«

Pozne malice ali prigrizki so priljubljen način sproščenega druženja v tem predprazničnem času. Če potrebujete malce dodatne spodbude, zagotovo ne boste zgrešili z Roséjem. Rosé v francoskem stilu se namreč lepo ujema z lahkimi slanimi jedmi in bo zagotovo popestril svečani prigrizek.

Novoletno druženje

Zdravica preteklemu letu in pričakovanje novega je prav poseben trenutek. V čakanju novega leta vse kar vre v pričakovanju, zato so mehurčki več kot le primerna izbira za novoletni večer. Toplo priporočamo Sparkling Chardonnay Pinot Noir.

MINISTER OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Zadnje dodano

22.3.2024

Pernod Ricard predstavlja novo digitalno kampanjo za svojo vodilno pobudo odgovornega pitja: Pijte več vode

Preberi več

4.3.2024

Pernod Ricard se pridružuje Svetovnemu poslovnemu svetu za trajnostni razvoj

Preberi več

21.2.2024

Pernod Ricard napoveduje novo upravljanje trajnosti in odgovornosti

Preberi več