Z Mumm Grand Cordon Stellar življenje v vesolju ne bo nikoli več isto

26.7.2018

Z Mumm Grand Cordon Stellar življenje v vesolju ne bo nikoli več isto

V skladu s svojo dolgoletno tradicijo inovacij je Maison Mumm segel po novih izzivih – kako prenoviti ritual uživanja v šampanjcu v vesolju in breztežnosti.

V septembru 2018 bo tako Maison Mumm lansiral Mumm Grand Cordon Stellar, prelomno tehnološko inovacijo, ki bo astronavtom in vesoljskim potnikom omogočila uživanje v šampanjcu v breztežnostnem prostoru. Plod triletnega sodelovanja z mlado agencijo vesoljskega oblikovanja Spade sta revolucionarna steklenica in kozarec, s katerima užitek v šampanjcu lahko postane dosegljiv tudi v oddaljenih kotičkih vesolja.


V breztežnosti oblika steklenice uporabi pritisk šampanjca, da iztoči vino v krožno obliko, ki je koncentrirana v sklopu mehurčkov. To lahko nato podamo drugemu, ki vino ujame v posebej oblikovan kozarec.

Pri tem pa Mumm Grand Cordon postreže še z novim nepričakovanim okusom. V breztežnostnem prostoru izven steklenice se vino prelevi v oblaček pene, ki se v ustih spremeni v tekočino. »Gre za zelo presenetljiv občutek,« razloži mojster Didier Mariotti. Zaradi breztežnosti tekočina v trenutku prekrije celo površino ust in tako še poudari okus. Je manj mehurčkov in več zaokroženega okusa, ki vinu omogoča, da pride do polnega izraza.«

Mumm Grand Cordon Stellar bo verjetno kmalu na voljo udeležencem Novespace poletov v breztežnost, kasneje pa še prihodnjim vesoljskim misijam in komercialnim letom. Hkrati bo to jedro nove digitalne kampanje »Poišči svojo novo zmago«, v kateri bodo udeleženci prispevali svoje nezeneljske inovacije, zmagovalne ideje pa bo Mumm tudi sponzoriral. Z Mumm Grand Cordon Stellar bo tako umetnost proslavljanja spremljala drzne raziskovalce in vesoljske potnike v novem obdobju raziskovanja vesolja.

Zadnje dodano

7.8.2020

CHIVAS REGAL – sinonim za najboljši viski

Preberi več

27.7.2020

Pernod Ricard in Ojo de Tigre sklenila partnerstvo

Preberi več

24.7.2020

Plymouth gin – stalnica koktajl receptov

Preberi več